Skip links

„Зелени“ коридори за доставки искат международните превозвачи

Да се осигурят „зелени“ коридори в транспортната система за доставките. За това настоя Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че през последните три дни е имало много блокирани по граничните пунктове в Европа, тъй като някои държави затвориха границите си и се образуваха опашки.

По думи на Арабаджиев последните два дни е имало сериозен проблем с български шофьори на границата Италия – Словения. Той заяви, че се очаква днес да се приберат у нас около 15 тира. Проблем имало и на границата Австрия – Словения.

„Ние сме отговорни и знаем, че разпространението на стоки трябва да продължи, за да не се стига до липса на продукти в магазините. Към момента шофьорите са наясно със ситуацията“, обясни Арабаджиев.

Той посочи, че от бранша са отправили апел да се вземат мерки за дезинфекция, като на шофьорите е било препоръчано изобщо да не слизат от камионите, ако има такава възможност. Те са изнервени заради струпванията на камионите, но продължават да работят, увери Арабаджиев.