Skip links

Съюзът за стопанска иницитива и DanShomon Inc, USA подписаха меморандум за бизнес сътрудничество

Дългогодишните партньорски отношения между национално представителната работодателска организация Съюз за стопанска инициатива (ССИ) и DanShomon Inc, USA бяха официализирани днес с подписването на меморандум за сътрудничество в областта на българо-американските търговски отношения.

DanShomon Inc начело с г-н Дан Шомон – младши консултира компании и разработва стратегии за развитие на международно търговско сътрудничество и навлизане на чужди пазари, съдейства за постигане на устойчи отношения на бизнеса с държавната и местните власти и техните администрации, както и координира връзките с обществеността. В 20-годишната си история компанията има богат опит на всички нива на управление и работи с американски и международни клиенти по въпроси като смекчаване на въздействието на регулаторните пречки и оптимизиране на законодателството, което улеснява дейността на бизнеса. Клиентите на DanShomon Inc са сред 500-те най-големи компании в САЩ, като Phizer, Adobe, Broadcom/CA Technologies и Motorola.

Г-н Дан Шомон е политически експерт и организира редица кампании и инициативи на Демократическата партия в САЩ. Ръководил е политическите кампании на Барак Обама, включително за президентските избори и е определян от биографите като човекът, без когото Барак Обама нямаше да бъде избран за президент. В момента има близки контакти с администрацията на новоизбрания президент Джо Байдън.

С подписването на меморандума ССИ и DanShomon Inc се ангажираха да улеснят сътрудничеството между представители на бизнеса в САЩ и в България, за съвместни проекти и бизнес начинания. Организациите ще работят за създаването на бизнес възможности и насърчаване на двустранните търговкки отношения със специален фокус върху компаниите в сферата на нововъзникващите технологии и киберсигурността, както и стратиращите иновативни кампании.