Skip links

Седмица на дигиталното обучение Digital Force Week

Между 15-19.Февруари за първи път се провежда събитието „Digital Force Week“, организирано от Икономически университет – Варна и Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Програмата включва различни виртуални лекции и практически уъркшопи в различни дигитални направеления – търговия, влогинг, киберсигурност, фотография и маркетинг.

За особено интересна студентите отличиха темата „Киберсигурност“, представена от експерти на ССИ. Лектор беше Явор Фурнаджиев, водещ специалист в областта, който представи лекцията „Силата на информационната сигурност“. Уъркшопът бе воден от Светлин Илиев, съветник по иновации и киберсигурност. Той ангажира аудиторията с темата „Киберустойчивост на малки и средни предприятия“. Всеки един участник получи задачата да състави собствена оценка на риска, като най-добрите бяха наградени с курс по етично хакерство. Част от журито, оценявало студентите бе г-жа Виолина Накова, изпълнителен зам.председател на ССИ, която сподели:

„За нас като организация е истинско удоволствие и мисия да подкрепяме подобни форуми, организирани от наши членове, какъвто е Икономически университет – Варна. Радостна съм, че интересът от страна на младите хора по тази така актуална тема „Киберсигурност“ беше толкова голям и ще се радвам за в бъдеще да продължаваме да си партнираме в подобни инициативи!“

Събитието продължава и през следващите дни до края на седмицата, като всички лекции имат свободен достъп от страницата на Кариерния център към Икономическия университет – Варна.