Skip links

Защо инвестициите в цифрово образование са най-важни Учебните материали стават дигитални, затова залагаме на уебинари за учителите, посочи Филип Хаусман, изпълнителен директор на Klett Груп

Нашата мисия все още е да предоставяме най-доброто за образователната система и за образованието на ученици. Затова трябва да осигуряваме всички материали, които правят уроците и ученето по-лесно.

„Всичко се променя. Това означава, че отчасти и нашите материали ще стават дигитални. В класните стаи вече имаме дигитални дъски и имаме различни системи за обучение и управление на уроците, както и материали за обучение у дома и комбиниране на обучението от вкъщи и училище“, посочи той.

Филип Хаусман обясни, че се правят уебинари и за учителите. По думите му всичко се променя, но основата е една и съща. „Осигуряваме най-доброто за бизнеса. Това не е революция, а по-скоро еволюция“, коментира  изпълнителният директор на Klett Груп.

Според него след 10-20 години ученето и обучението ще са различни.

„Но не виждаме смущение, а еволюция, убеден е Филип Хаусман. – Основното предизвикателство за издатели на учебници е политиката и колко пари получават учителите. При цифровото образование имаме нужда от много вложения за обучение на учителите, за да могат да използват новите материали по правилния начин.“