Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Решение на съюз за стопанска инициатива срещу кибер атаките

Съюзът за Стопанска инициатива, в качеството си работодателска организация, подкрепя и насърчава своите членове, както и бизнеса в България за постоянна грижа относно опазването на лични и фирмени данни, чрез инвестиции и развитие на системите за сигурност.

„Виртуалното оръжие“ добива все по-голяма мощ. Последният пример е хакерската атака от вчера срещу НАП, която тепърва предстои да бъде анализирана. И ако все още не осъзнавате сериозността на проблема и нуждата от защита за вашия бизнес, ето някои данни от статистиката в глобален, световен мащаб:

  • Поради невъзможността малкият бизнес да отделя нужните финансови средства и кадри, над 50% от кибератаките са насочени именно срещу него
  • От 2015 г. насам, всеки ден, се регистрират повече от 4000 атаки на рансъмуер (вируси криптиращи файловете и искащи откуп за да ги възстановите)
  • Паричната стойност на загубата на данни трудно може да се оцени, но в повечето случаи е огромна
  • До 2021 г. се очаква киберпрестъпността да струва на глобалния бизнес трилиони долари
  • През последната година 66% от големите предприятия са загубили част от данните си

Базирайки се на тази глобална заплаха, един от членовете на Съюза за Стопанска Инициатива, ЗК „Лев Инс“ АД, разработва нова тенденция в бизнеса – продукт, свързан с кибербезопасността и защитата, комплексен подход с уникални технологии, приложени с професионализъм.

Възползвайки се от този застрахователен продукт, бизнесът ще разполага не само със застрахователна защита, но и с допълнителен достъп до решения, свързани с откриването на техните уязвимости преди да станат жертви на кибератака, постигайки по-висока степен на фирмена информационна защита и познаваемост на новите европейски регулации.

Вие ще получите помощ и подкрепа с конкретна адекватна реакция от вашия застраховател, с български експерти, израелски и световни опитни специалисти.

Допълнително бизнесът ще получи помощ с безплатна информация за най-важните неща от законите, процедурите и европейските директиви, които сте длъжни да спазвате, както и какво да направите, за да оцените вашата информационна уязвимост и да прецените до каква степен е подготвена компанията Ви срещу кибератаки.

Киберпрестъпниците стават все по-изобретателни и мотивирани, а честотата на киберпрестъпленията се увеличава, както и финансовите последици. Днес все повече компании биват атакувани, а щетите са огромни. Застраховката „Киберсигурност“, носи допълнително спокойствие на компаниите, евентуално подложени на кибератаки. Тя може да покрива разходи, свързани с разрешаването на проблема и възстановяване на щетите, а понякога за бизнеса тази застраховка е последната линия на защита срещу един от най-често срещаните бизнес рискове.

или

Нашето решение за вас

Вие ще получите помощ и подкрепа с конкретна адекватна реакция от вашия застраховател, с български и израелски опитни специалисти, следвайки добре утвърдени световни практики.

Допълнително ще ви помогнем с безплатна информация за най-важните стъпки необходими при спазването на законите, процедурите , европейските директиви, и добри практики за да оцените вашата киберустойчивост, както и да прецените до каква степен е подготвена компанията ви срещу бъдещи кибератаки.

Застраховката „Кибер решения за Вас“ ЗК „Лев Инс“ АД е един от най-новите продукти, които компанията предлага, като до голяма степен отговаря на проблем, който не съществуваше преди броени години. Тъй като през последните две десетилетия почти всички компании – от най-малките до най-големите започнаха да разчитат на дигитални технологии, те по неволен път се превърнаха в цел на недоброжелатели и „кибер терористи“.

Киберпрестъпниците стават все по-изобретателни и мотивирани, а честотата на киберпрестъпленията се увеличава, както и финансовите последици. Днес все повече компании биват атакувани, а щетите са огромни. Застраховката „Киберсигурност“, носи допълнително спокойствие на компаниите, засегнати от кибератаки. Тя може да покрива разходи, свързани с разрешаването на проблема и възстановяване от щетите, а понякога за бизнеса тази застраховка е последната линия на защита срещу един от най-често срещаните бизнес рискове.