Skip links

ПРОФ. Д-Р КРАСИМИРА СТАНЕВА ВРЪЧИ ОТЛИЧИЕ В РАМКИТЕ НА ГОДИШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ „РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА”

Председателят на ССИ проф. д-р Красимира Станева връчи една от 15-те награди на Агенцията по заетостта  по време на двадесетата юбилейна годишна церемония „Работодател на годината”.

Отличената фирма за регион Монтана “ЕКОТЕРРА” ЕООД, чиято награда връчи проф. Станева, в рамките на 2023 година е осигурила 96 работни места, 57 от които на представители от уязвими групи. Дейността й е свързана с производството, преработката и търговията, в страната и чужбина, на замразени плодове, зеленчуци и други хранителни стоки.

Благодаря Ви, че сте протегнали ръка и сте върнали надеждата на тези хора. Благодаря Ви, че сте показали, че България е място, в което младите хора си заслужава да останат и да се развиват. С тези думи председателят на ССИ връчи наградата и добави: “Социалната и корпоративна отговорност, иновациите, изграждането на умения, квалификацията на работещите, заради които сте отличени, са сред приоритетите на Съюза за стопанска инициатива. Вълнуващо е, когато срещнеш съмишленици, които са постигнали толкова много!”, завърши проф. Станева. 

Тази година наградените фирми бяха разделени в две категории: традиционната категория „Работодател със значим принос за пазара на труда” и категория „Активни – успели заедно”, в която бяха отличени най-ефективните екипи от работодател, бюро по труда и неактивно лице.

На събитието присъстваха министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, заместник-министрите на труда и социалната политика, председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание – г-жа Деница Сачева, представители на социалните партньори на Агенция по заетостта и други нейни партньори.