Skip links

ДИГИТАЛНАТА КУЛТУРА И КИБЕРСИГУРНОСТТА СА ВАЖНИ ЗА УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕКТОР

„Дигиталната култура и киберсигурността  са важни за устойчивото развитие на туристическия сектор у нас. Предлагам в годишната програма за Национална туристическа реклама 2024 г. да разработим тази тема“. Това заяви председателят на Съюза за стопанска инициатива проф. д-р Красимира Станева по време на заседанието на  Националния съвет по туризъм към Министерство на туризма.

“ССИ като лидер сред работодателските организации по отношение на дигитализацията и киберсигурността протяга ръка към сектора и е готов да подпомогне плавния преход  към дигитална трансформация”, подчерта проф. Станева.

Председателят на ССИ добави, че Съюзът е готов да окаже своята професионална подкрепа  на туристическия бранш с експертиза и обучения в сферата на управлението на информационните ресурси и застраховането.

В рамките на заседанието на Националния съвет по туризъм министърът на туризма Зарица Динкова изрази готовността на ведомството за активна работа в посока по-устойчивото развитие на туризма в България. 

“Поставяме специален акцент върху възможностите на публично-частните партньорства и активната работа с всички региони, общини и с професионални общности. Заставаме редом с всеки, който създава нови условия, нови услуги, нови решения, за да излезем от капана на средното качество, средните резултати и средните доходи”, подчерта още министър Динковa.