Skip links

Експерт по киберсигурност: Използването на дигиталните ресурси от компаниите ще продължи и след края на извънредното положение

Желанието за все повече информация, свързана с COVID-19 в интернет крие своите опасности. Но животът онлайн отвори и нови възможности. „Може би една от основните опасности в момента е да не бъдем излъгани“, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Любомир Тулев, експерт по киберсигурност.

В момента е важно да се преценява на кои источници бихме могли да се доверим, защото едно от прочванитята от миналата година показва, че България е на едно последните места по възможност да разбере коя информация е важна или не.

Тулев обясни, че трябва да проверяваме информацията си от няколко източника, на които имаме доверие.

Опасности винаги е имало. Информацията ни залива постоянно.

Сред положителните неща, които ни се случва Тулев отбеляза бързото развитие на дигиталното образование у нас. Учители и училища в България вече се дигитализираха.

Пандемията е принудила много от бизнесите да се трансформират дигитално. Според експертът много от компаниите се видяли позитивите на това служителите им да работят от вкъщи. Използването на дигиталните ресурси от компаниите ще продължи и след края на извънредното положение, смята той.

Много от компаниите не бяха подготвени, но много бързо успяха да се организират и да инвестират в киберсигурност.