Skip links

Съюзът за стопанска инициатива се срещна с бизнеса и представители на местната и националната власт в община Стара Загора

Целта на събитието бе да бъде представена дейността на сдружението, както и възможностите, които организацията дава за съдействие на местния бизнес.

Присъстваха представители на близо 100 фирми от Стара Загора и региона – от малки и микро, до големи индустриални компании.

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери старозагорския бизнес, че съюзът ще продължи и за напред да бъде активна страна по всички важни за родните предприемачи теми. Съюзът за стопанска инициатива обединява представители на всички сектори и фирми с различен профил. В момента членовете са близо 11 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете на съюза осигуряват общо над 120 хиляди работни места в страната.

На форума бяха засегнати няколко основни теми. На първо място – възможностите за защита на интересите на членовете на ССИ в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Друга важна за местния бизнес тема беше свързана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски.

Друг фокус на ССИ е насочен към така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които родният бизнес ще може да се възползва.

Ключово в срещата беше представянето на първия цифров информационен хъб „Тракия“, който дава перспективи за развитието на цяла Южна България.  Проектът е под ръководството на ССИ с участието на Община Пловдив, Пловдивски Университет Паисий Хилендарски, БАН, и Асоциацията по Киберсигурност. ЦИХ Тракия е част от Европейската мрежа за цифрово и икономическо сътрудничество.

Съюзът за стопанска инициатива започва нова инициатива, с цел да стимулира членовете си да работят помежду си, като си предоставят преференциални условия, за да създадат една силна бизнес общност. Първата компания, която представи специалните си условия за членовете на съюза бе ЗК „Лев Инс“ АД. Очаква се на следващите срещи и други от членовете на съюза да представят специални преференциални условия, само за членовете на сдружението.  

Срещата на ССИ премина под надслова „Заедно можем повече“, който съвпада и с основната цел на организацията – да обедини частния бизнес в страната и да подпомага дейността и успешното му развитие.

Следващите подобни събития, които ССИ ще организира ще се проведат на:
23.11.22 г. във Велико Търново,
30.11.22 г. в Русе,
07.12.22 г. във Варна
15.12.22 г. в Плевен