Skip links

Съюзът за стопанска инициатива с ново ръководство

Бизнесдамата Васка Бакларова е новият председател на Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива, избран на проведеното през уикенда общо събрание на организацията. Събранието единодушно прие промяната в съставите на ръководните органи на ССИ. В Управителният съвет влизат още Светлин Илиев – заместник изпълнителен председател и членове  Светослава Георгиева, доц.Нончо Димитров и Пламен Бобоков. В увеличения състав на Контролната комисия бяха избрани Мария Масларова и Атанас Темелков, който оглавява контролния орган. 

Васка Бакларова

С промените даваме знак, че ССИ ще следи много активно и отблизо решенията на новото правителство, за да защити бизнеса и работодателите, които представлява, заяви пред събранието новият председател на Съюза. Васка Бакларова подчерта, че в тежката ситуация на съвкупност от кризи – пандемията и пост-ковид последиците върху бизнеса и икономиката на страната, проблемите в енергетиката, нарастващата инфлация е изключително важно ССИ да говори с висок и ясен глас с властта. Стабилността и сигурността на икономиката на държавата се поддържа от средния и малкия бизнес, които осигуряват много голям процент от работните места, но точно тези бизнеси са първите застрашени във времена на криза. Бизнесът заслужава да бъде информиран, да бъде защитаван и подкрепян, за да се развива, подчерта новият председател на УС на ССИ. 

Новото лице на ССИ, председателят на УС на ССИ Васка Бакларова идва от  реалния бизнес сектор като основател и генерален мениджър на Виомода България – иновативна немско-австрийска инвестиция за производство на високотехнологични спортни облекла. 

Васка Бакларова е основател на Агенцията за корпоративно развитие, която помага на младите хора да намерят успешната си реализация на пазара на труда чрез пряк контакт с работодателите. Агенцията съдейства за комуникацията между младите специалисти и студенти и бизнеса, като мисията й е да спре изтичането на млади и образовани кадри от страната ни и създаването на среда, в която те биха намерили успешната си кариера и развитие.

Заместник председателят на УС на ССИ Светлин Илиев е експерт в сферата на киберсигурността, председател на Българската асоциация по кибер сигурност и член на Европейската организация по киберсигурност. 

Светослава Георгиева, член на УС на ССИ е финансист. Завършила е икономика и финанси в Лондон (University College London) със специализация в Москва и магистратура във френското бизнес училище ESCP Europe в Париж, член на инвестиционния комитет на новата програма на Европейската комисия Инвест ЕС, която предстои да инвестира над 372 милиарда евро в МСП и инфраструктурни проекти в Европа за периода 2021-2027 г., като продължение на “Плана Юнкер”.

Доцент д-р Нончо Димитров, член на УС на ССИ  е преподавател в УНСС и консултант по европейски проекти, експерт в сферата на енергийна сигурност и киберсигурност. 

Пламен Бобоков, член на УС на ССИ е съосновател на групата компании „Приста Ойл“ и „Монбат“,  председател на Съвета на директорите на „Приста Ойл Холдинг“. Магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор по обществени комуникации и информационни науки от СУ „Св. Климент Охридски“.

Атанас Темелков, председател на КС на ССИ е експерт в сферата на сигурността и електронното управление. Бившият председател на ДА “Електронно управление” е ръководил екипи за разработването на концептуални и стратегически документи в областта на електронното управление, планиране и внедряване на проекти за автоматизация на управленски процеси, комуникационни и информационни системи в областта на сигурността на страната и други.

Участвал е в международни работни групи и учения на НАТО и ЕС, в Борда на директорите по КИС на НАТО и други.