Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

ОТКРИВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЦИФРОВ ИНОВАЦИОНЕН ХЪБ „ТРАКИЯ“

На 20.04.2023 г., от 13:30 ч., в Гранд Хотел Пловдив (улица „Златю Бояджиев“ 2, гр. Пловдив) ще се състои официалното откриване на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“.

В рамките на събитието ще се проведе и форум с два дискусионни панела: “ЕЦИХ „Тракия“- мост в публично-частното партньорство” И “Възможности за финансиране за дигитална трансформация и киберсигурност”, с възможност за въпроси от аудиторията.

Своето присъствие на откриването вече са потвърдили: Александър Пулев – министър на иновациите и растежа, Георги Тодоров – министър на електронното управление, Янко Топалов – зам.-министър на икономиката и индустрията, Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, представители на Фонда на Фондовете, представители на Фонд мениджър за дялови инструменти, представители на Българската банка за развитие, водещи експерти по киберсигурност, представители на бизнеса и др.

ЕЦИХ „Тракия“ е съвместен проект между Съюза за стопанска инициатива, Института по информационни и комуникационни технологии, Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“, Българската асоциация по Киберсигурност и Община Пловдив.

Амбицията на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“ е да поведе към дигитална трансформация и мрежова сигурност общинските структури, малките и средни предприятия в южен централен район в България, както и да спомогне процеса по привличането на чуждестранни и национални инвестиции в индустриите с висока добавена стойност.

Ролята на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“ е да се предостави на бизнеса и местната администрация иновативни цифрови решения и да ги интегрира в ежедневната им дейност. Нещо повече: той предоставя безвъзмездно гама от услуги за киберсигурност, достъп до финансиране, образование и нетуоркинг на всички заинтересовани страни със специален фокус върху МСП, дружества със средна пазарна капитализация и представители на местната власт.