Skip links

Орен Елимелех за ТВ Euronews България: Бизнесът и институциите трябва да са подготвени за кибератаки, за да избегнат тежки последици

Световният израелски експерт по киберсигурност Орен Елимелех, който е консултант на Съюза за стопанска инициатива, даде ексклузивно интервю за българския клон на европейския телевизионен новинарски канал Euronews.

Елимелех е съветник на правителството на Израел по въпросите за киберсигурността и антитероризма и ръководител на звено „Киберсигурност и информационна сигурност“ в Министерството на транспорта и пътната сигурност на Израел, както и съветник на Европейската комисия по въпросите за киберсигурността. В България, освен консултант на Съюза за стопанска инициатива, киберексперта е и преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.
В интервюто за новинарския канал, Елимелех говори за войната и нейните съвременни измерения, както и за кибератаките и киберсигурността. Израелският експерт обърна специално внимание на бизнеса и даде ценни съвети за предотвратяване на тежки последици след кибератаки. 

Цялото интервю може да видите във видеото.