Skip links

МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С РЪКОВОДСТВОТО НА ССИ В ГР. ПЛОВДИВ И ЩЕ ПОСЕТИ ОБУЧИТЕЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ЕЦИХ„ТРАКИЯ“

       Утре, 08.08.2023 г. (вторник) в 13:00 часа в офиса на Съюза за стопанска инициатива в гр. Пловдив (ул.„Белград“ 6 и ул. „Драва“ 2, ет. 1) министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова ще се срещне с председателя на ССИ Кузман Илиев, общинския председател на ССИ – гр. Пловдив – Димитър Червенков, зам.-кмета на Община Пловдив – Тодор Чонов и членове на Управителния съвет на ССИ.

         По време на посещението си министър Шалапатова ще посети обучителния център на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“ и ще се срещне с обучаващите се по киберсигурност деца и студенти.

         В рамките на визитата ще бъде обсъдено и как ССИ и Министерството на труда и социалната политикамогат да си сътрудничат и как да бъдат преодолени основните проблеми и предизвикателства пред бизнеса и държавата: липсата на работна ръка, острата необходимост от професионално образование, обучението и преквалификацията на кадри, необходимостта от облекчаване на процедурите за легализация на дипломите за нуждите на бизнеса.