Skip links

Луиджи Ребуфи, Генерален секретар на Европейската организация по киберсигурност, за дигитализацията и нейните перспективи пред студенти и политици

На 29.03.2021 се проведе първото по рода си дигитално събитие „Разговори за политики, дигитализация и устойчивост: младите питат“, организирано от Съюза за стопанска инициатива и пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Специален гост-лектор на събитието беше г-н Луиджи Ребуфи, Генерален секретар на Европейската организация по киберсигурност (ECSO), който изнесе лекция пред над 300 участника.

На събитието присъстваха и отзовалите се на поканата политически представители от ДПС (Велислава Кръстева), БСП (Диана Димитрова, Златомир Дьовлески и Благовест Кирилов), ВОЛЯ и НФСБ (Ирина Репуц), ГЕРБ (Тома Биков) и Демократична България (Владимир Славенски). Всеки от тях сподели политическите си възгледи относно ролята на дигитализацията за бизнеса и образованието.

Г-жа Виолина Накова, изпълнителен председател на Съюза за стопанска инициатива приветства всички гости и участници.

„Темата дигитализация и киберсигурност пряко касаят бизнеса, който ние като работодателска организация представляваме. Развитието на нововъзникващите технологии и дигитализацията е движеща сила за всички области на икономиката.“ – сподели г-жа Накова.

ССИ се ангажира в организацията на редовни дигитални срещи в различни сфери с цел подпомагане на бизнеса в пряката му комуникация с правителствените структури.

За актуална информация и за да гледате цялото събитие можете да посетите Facebook страницата на ССИ: facebook.com/ssibg.org