Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Конференция за бъдещето на Европа

Представители на Съюза за стопанска инициатива участваха в проведената на 16 юли 2021 г.  дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България, съвместно с Представителството на Европейската комисия в България и Министерството на външните работи. В събитието участие взеха също българските евродепутати, избрани за представители на Европейския парламент в Конференцията за бъдещето на Европа – г-жа Ева Майдел, Илхан Кючук и Ангел Джамбазки.

По време на дискусията бяха обсъдени въпросите какво представлява Конференцията за бъдещето на Европа, как се провежда и как гражданите могат да се включат. 

Конференцията за бъдещето на Европа е мащабен проект, който дава възможност на всеки европеец да сподели идеите си и да помогне на сформирането на бъдещето на Европейския съюз. Всеки гражданин на държава-членка на ЕС може да се включи в Конференцията чрез Единната дигитална платформа – https://futureu.europa.eu/?locale=bg, която позволява на гражданите и организациите да обменят и обсъждат идеи, да организират или да участват в събития по важните за тях теми.

За повече информация: https://www.europarl.europa.eu/bulgaria/bg/.