Skip links

Конференция за бъдещето на Европа

Представители на Съюза за стопанска инициатива участваха в проведената на 16 юли 2021 г.  дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България, съвместно с Представителството на Европейската комисия в България и Министерството на външните работи. В събитието участие взеха също българските евродепутати, избрани за представители на Европейския парламент в Конференцията за бъдещето на Европа – г-жа Ева Майдел, Илхан Кючук и Ангел Джамбазки.

По време на дискусията бяха обсъдени въпросите какво представлява Конференцията за бъдещето на Европа, как се провежда и как гражданите могат да се включат. 

Конференцията за бъдещето на Европа е мащабен проект, който дава възможност на всеки европеец да сподели идеите си и да помогне на сформирането на бъдещето на Европейския съюз. Всеки гражданин на държава-членка на ЕС може да се включи в Конференцията чрез Единната дигитална платформа – https://futureu.europa.eu/?locale=bg, която позволява на гражданите и организациите да обменят и обсъждат идеи, да организират или да участват в събития по важните за тях теми.

За повече информация: https://www.europarl.europa.eu/bulgaria/bg/.