Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Проведе се конференцията, организирана от Съюза за стопанска инициатива на тема: Бъдеще за селското стопанство

Дигитализация, превенция и застраховки, заедно с мощна подкрепа от държавата за дългосрочни проекти ще даде на сектор “Земеделие” нужната за бизнеса сигурност

Конференция на тема “Бъдеще за селското стопанство в България” организира Съюзът за стопанска инициатива. На нея присъстваха заместник министърът на земеделието д-р Момчил Неков, представители на почти всички браншови организации в сектор “Земеделие”, членове на съюза, както и земеделски производители от цялата страна.
Конференцията беше открита от Васка Бакларова, председател на УС на ССИ, а изпълнителния заместник-председател на Съюза, Светлин Илиев бе модератор на събитието.
Кризата и новите технологии, както и превенцията и сигурността бяха акцент в изказването на Илиев.
Мисията на Съюза е именно защитаване на интересите на онези, които създават брутен вътрешен продукт, което става все по-трудно без дигитализиране на процеса, подчерта зам.председателят на ССИ. Заместник-министърът на земеделието д-р Момчил Неков представи плана на министерството за следващите години и възможностите за кандидатстване за финансиране по различни земеделски програми. Той беше категоричен, че министерството няма да позволи на нито един земеделец да фалира, но наблегна на необходимостта от дългосрочни проекти.
Д-р Момчил Неков засегна и темата за съфинансирането на земеделски застраховки от държавата, в контекста на последните събития в страната, пострадалата земеделска продукция в следствие на проливните дъждове и градушки.
Той благодари специално на Съюза за стопанска инициатива за конференцията, като допълни, че подобни срещи са много необходими, за да може диалогът между държавата и земеделските производители да се подобри.
Като член на ССИ, участие в конференцията взе и ЗК „Лев Инс”, в лицето на изпълнителния директор – Марин Димитров. Той продължи темата със застраховането на земеделската продукция, като представи и всички останали застрахователни решения на най-голямата застрахователна компания в България.
Марин Димитров наблегна на киберзастарховането, което в момента е много актуално за всички бизнеси с оглед на зачестилите хакерски атаки. Лев Инс е лидер в киберзастраховането в страната, като голямото предимство на компанията е собственият център по киберсигурност, който се грижи за клиентите на компанията денонощно. Освен това, Лев Инс работи с едни от най-добрите израелски специалисти, които определят световните тенденции в киберсигурността.
В конференцията се включи и брандът Angie Monitor, който е част от компанията Лорън Неуъркс.
Те представиха последните си решения за автоматизиране и дигитализиране на процесите в земеделието.
Конференцията завърши с презентацията на Аеро Вижън, които са компания за проектиране на безпилолтни летателни апарати. Компанията има повече от 40 имплементирани оптимизации в сферата на авиацията, машиностроенето, прецизното земеделие, прецизното строителство и мехатрониката.