Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Проведе се първото обучение за повишаване киберхигиената на българския бизнес по проект Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“

Днес, 30.01.2023г. Европейски Цифров информационен хъб „Тракия“ организира обучение – Основи на Киберсигурността

То се проведе в новооткрития офис на хъба, на ул. „Драва“ 2 в Пловдив, близо до Панаира. 

„Целта е повишаване нивото на организациите и на служителите, като се започва с обучение на малки групи, които впоследствие ще се разрастват“, обясни председателят на Съюза за стопанска инициатива г-жа Васка Бакларова. 

Партньори в обучението освен Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ са още Търговско-промишлената камара, медии, фирми, Община Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Българска академия на науките. 

В обучението взеха участие представили на пловдивския бизнес, членове и представители на Съюза за стопанска инициатива, служители на Община Пловдив, медии и ИКТ специалисти.

Миналата седмица Община Пловдив, Пловдивския университет, Съюза за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност и БАН обявиха старта на нов стратегически проект за Киберсигурност. 

Това е Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“

Основният фокус е създаването на комплексна рамка от услуги в тази област, насочени към малките и средни предприятия и публични организации. 

Цифров иновационен хъб ще бъде със седалище в Община Пловдив. В него ще бъдат детайлно обучени над 3000 души от бизнеса и публичната сфера, обхванати в най-малко сто компании.