Skip links

Зам.председателят на УС на ССИ Светлин Илиев и доц. Нончо Димитров, член на УС на ССИ участваха в работна среща на министър-председателя с бизнес организациите

Подкрепата на държавата за бизнеса заради високите цени на енергоносителите ще продължи и след края на месец март. Това стана ясно след срещата на премиера Кирил Петков с представители на работодателски организации. В разговора участваха също вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов. За ССИ в работната среща участваха зам. председателят на УС на ССИ Светлин Илиев и членът на УС доц. Нончо Димитров.

Kонкретните параметри на помощта за април ще бъдат уточнени в рамките на настоящата седмица от представители на държавата и работодателските организации. ССИ ще участва със свои представители в работната група, която ще работи по проекта.

Целта на подкрепата на държавата към бизнеса е икономиката да се стабилизира, да бъдат подпомогнати предприятията да оцелеят в настоящата безпрецедентна криза и да бъдат запазени работните места.

Съвместно с работодателските организации правителството ще предложи нов механизъм и структура на енергийния пазар. Задачата на експертите е да намерят решение, в което се отчитат и геополитическите аспекти към момента и в бъдеще, има по-дългосрочен хоризонт и дава повече яснота за поне година напред. Министър-председателят Кирил Петков изказа благодарност към представителите на бизнеса, че заедно работят за справяне с кризите.