Skip links

ВАЖНО! ДО ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ССИ!

Уважаеми членове на Съюза за стопанска инициатива, 

Oбръщам се към вас първо в лично качество – като дългогодишен кибер-експерт и бивш Национален координатор по киберсигурността, и искам да ви уверя, че пробив в системите на ЗК „Лев Инс“ АД категорично не е извършен. Публично тиражираната информация е невярна! Уверявам ви, че няма съвпадение между изнесените данни и  информацията, с която дружеството ежедневно оперира и за която е осигурена най-висока степен за защита.

ЗК „Лев Инс“ АД е един от най-уважавани, печеливши и стабилни членове, лидер на българския застрахователен пазар, срещу който беше подета безпрецедентна кампания за злепоставяне. Един добре познат на нашия кибер екип „хактивист“ се опита да манипулира общественото мнение с известен похват, а именно предоставяйки на медиите лични данни от чужди източници като „изтекли“ от ЗК „Лев Инс“ АД. Този опит за  кибер-тероризъм, от една страна целеше да засегне едно от основните ни и успешни бизнес начинания – киберсигурността, а от друга –  да създаде масов страх сред повече от 2,5 милиона български граждани и клиенти на компанията. Но основното внушение – че ЗК „Лев Инс“ АД  е нанесла вреда на своите клиенти –  не беше постигнато!

Като член на УС на ССИ най-отговорно ви заявявам, че Съюзът  разполага с възможности, контакти и средства да помогне на всеки от своите членове при подобни опити за кибер натиск срещу техния бизнес, както и за разрешаване на реални киберинциденти.

Моля, ако сте обект на кибератака или имате съмнения за кибератаки и/или киберинциденти, свържете се своевременно с администрацията на Съюза – office@ssibg.org.

 

С уважение,

Г-н Красимир Симонски

За председател на ССИ

 

Писмото може да намерите и ТУК.