Skip links
сси

УНГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЛЕКАТА ИНДУСТРИЯ С ЖЕЛАНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЛЕКАТА ИНДУСТРИЯ У НАС 

Унгарската асоциация на леката индустрия с желание за партньорство с представители на леката индустрия у нас. Това е станало ясно по време на среща между председателя на Унгарската асоциация на леката индустрия – д-р Ливия Кокач и г-жа Невена Стоянова  ръководител на Службата по търговско икономическите въпроси, гр. Будапеща. 

На срещата са обсъдени и редица въпроси, засягащи проблемите, новостите и приоритетите в развитието на леката индустрия и съставляващите я сектори у нас и в Унгария. Специално място е отредено на: 

·      Липсата на персонал и полагане на усилия за преодоляването му чрез провеждане на допълнителни обучения за повишаване на квалификацията, повишаване на доходите на работещите в сектора, обмяна на добри практики. 

·      Въвеждане на иновации и модернизации с цел повишаване на конкурентоспособността на фирмите, опазване на околната среда, чрез съвместно участие по проекти за европейско финансиране

·      Стартиране на съвместен проект за изграждане на център за рециклиране на текстилни отпадъци между България и Унгария

Уважаеми членове,

Скъпи партньори, 

Всеки, който желае да си сътрудничи с Унгарската асоциация на леката индустрия може да изпрати информация за своята дейност на: n.stoyanova@mi.government.bg ; Лице за контакт: Невена Стоянова – ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси, гр. Будапеща.