Skip links

ССИ СЕ СРЕЩНА С БИЗНЕСА И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕСТНАТА И НАЦИОНАЛНАТА ВЛАСТ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И БЛАГОЕВГРАД

Съюзът за стопанска инициатива се срещна с бизнеса и представители на местната и националната власт в Гоце Делчев и Благоевград. Целта на събитието беше да бъде представена дейността на сдружението, както и възможностите, които организацията дава за съдействие на местния бизнес.

На срещите присъстваха представители на близо 50 микро, малки и големи предприятия от Гоце Делчев, Благоевград и региона. Местните власти пък бяха представени от кмета на Гоце Делчев – Владимир Москов и зам.-кмета на града Богдан Боцев, на срещата присъства и зам.- кмета на Хаджидимово Димитър Баханов. В Благоевград кметът г-н Илко Стоянов беше представляван от секретаря на общината Дейвид Арабаджиев и кмета на Симитли – Апостол Апостолов

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери представителите на бизнеса, че Съюзът ще продължи и занапред да бъде активна страна по всички важни за родните предприемачи теми.

По време на срещите председателят на ССИ представи възможностите за защита на интересите на членовете на организацията в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

“ССИ може да бъде Ваш надежден партньор и да предостави експертната си помощ по отношение на така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които Вие, като представители на местния бизнес, може да се възползвате”, увери присъстващите Бакларова.

Друга важна за местния бизнес тема, която беше обсъдена е възможността на Съюза да оказва експертна помощ при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски.

Сериозен акцент по време на срещите беше поставен върху дигиталната трансформация и киберсигурността. 

Съюзът за стопанска инициатива представи и новата си инициатива: с цел да стимулира членовете си да работят помежду си, организацията апелира те да си предоставят преференциални условия, за да създадат една силна бизнес общност. Първата компания, която представи специалните си условия за членовете на съюза бе ЗК „Лев Инс“ АД. Очаква се на следващите срещи и други от членовете на съюза да представят специални преференциални условия, само за членовете на сдружението.  

Срещата на ССИ премина под надслова „Заедно можем повече“, който съвпада и с основната цел на организацията – да обедини частния бизнес в страната и да подпомага дейността и успешното му развитие.