Skip links

ССИ: ОТ КЛЮЧОВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БИЗНЕСА Е ПРОЦЕСЪТ ПО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРОЗОНАТА ДА ПРОДЪЛЖИ С ПЪЛНИ ТЕМПОВЕ

ССИ подкрепя влизането на България в Еврозоната и е готова да съдейства на правителството и бизнеса, за да може страната ни да покрие критериите и да изпълни изискванията за приемането на еврото у нас.

Това заявиха от Съюза за стопанска инициатива след конференцията “България по пътя към еврото”, която се проведе днес в Зала 3 на НДК. В рамките на форума организацията беше представена от Васка Бакларова – председател на ССИ и Владимир Данаилов – член на УС на ССИ.

Влизането на страната ни в Еврозоната е сред водещите приоритети за Съюза за стопанска инициатива. А от ключово значение за бизнеса е процесът по присъединяването на България към Еврозоната да продължи с пълни темпове.

За това Съюзът за стопанска започва информационна кампания сред своите членове във връзка с приемането на България е Еврозоната. Целта на инициативата е членовете на Съюза да бъдат запознати със стъпките, които бизнесът у нас трябва да направи, за да се подготви за влизането.

И още – ССИ ще инициира среща с управителя на БНБ и другите работодателски организации, за да се изяснят всички стъпки, през които бизнесът да премине плавно преди да приемем еврото.

“Като работодателска организация, представляваща микро, малкия и среден бизнес у нас сме убедени, че влизането в Еврозоната и Шенген ще подобри бизнес климата в България. Нещо повече: единната валута ще донесе сигурност и финансова стабилност, което от своя странна ще привлече повече чуждестранни инвестиции е Българя. Това означава устойчив растеж на икономиката, по-добра среда и възможности за развитие на бизнеса, повече работни места и по-високи доходи за хората”, коментира председателят на ССИ – Васка Бакларова.

От Съюза за стопанска инициатива са категорични, че приемането на еврото ще спомогне за повишаване на рейтинга на България и за понижаване на лихвения процент, на който се финансира държавата и бизнеса.