Skip links

УНСС И СЪЮЗЪТ ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА – УСТОЙЧИВО ПАРТНЬОРСТВО ЗА РАЗВИТИЕТО И ОСИГУРЯВАНЕТО НА КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ ЗА БИЗНЕСА 

Меморандум за сътрудничество официализира успешното дългогодишно партньорство между двете организации.

Университетът и ССИ се фокусират върху подпомагането и поощряването на диалога между бизнеса и студентите. Партньорите ще продължат да работят заедно за развитието и осигуряването на перспективи за младите хора, стана ясно по време на подписването на меморандума.

„Средата, в която живеем и функционират съвременните организации е много динамична и младите хора трябва да бъдат гъвкави по отношение на компетентностите, които е нужно да притежават и развиват, за да бъдат достатъчно конкурентоспособни на пазара на труда.”

Около това становище се обединиха проф. Димитър Димитров – ректор на УНСС и Красимир Симонски – член на Управителния съвет на ССИ. 

Университетът и Съюзът ще си сътрудничат активно за подготовката и развитието на кадри, акцентирайки на предоставянето на висококачествено академично образование, което отговаря на актуалните и бъдещи нужди на бизнеса.

„УНСС е един от най-модерните и реномирани университети в България. Работим в синхрон с възгледите и очакванията на младите хора, отговоряйки същевременно на най-високите образователни и научни стандарти и нуждите на бизнеса”, сподели проф. Димитров. Ректорът заяви, че меморандумът дава нови хоризонти за развитие, комуникация и перспективи на студентите.

“Бизнесът, на фона на съвременните икономически предизвикателства, трябва да прилага нови мерки, за да стимулира и задържи младите хора в България. В ССИ дълбоко вярваме, че обучението и развитието на кадри е от ключово значение и усилията ни са насочени в тази посока”, категоричен беше Красимир Симонски. Той добави, че това е и начин за подпомагане на икономическия ръст на България. 

Партньорите ще разработят стажантски програми и практики за студентите, които да им предоставят възможност да приложат и разширят своите знания и умения в реални бизнес ситуации. Това ще насърчи развитието на студентите и ще им помогне да станат ефективни професионалисти.

Красимир Симонски не пропусна да благодари на УНСС за споделените грижа и амбиция за бъдещето на страната ни. “Бeзcпopнo тaĸoвa пряко взaимoдeйcтвиe e пoвeчe oт нeoбxoдимo. B cилнo paзвититe иĸoнoмиĸи тoвa e нeщo oбичaйнo – cтyдeнтитe oщe пo вpeмe нa aĸaдeмичнoтo cи oбyчeниe пpилaгaт ycвoeнитe тeopeтични знaния в бизнес сектора, ĸъм ĸoйтo ce cтpeмят дa ce peaлизиpaт”, допълни той.