Skip links

РЪКОВОДСТВАТА НА ССИ, ЕЦИХ “ТРАКИЯ” И БАК СЕ СРЕЩНАХА С КМЕТА НА ПЛОВДИВ 

Председателят на ССИ проф. д-р Красимира Станева, председателят на Контролната комисия – г-н Атанас Темелков, заедно с председателя на Европейския цифров иновационен хъб “Тракия” – д-р Кристиян Даскалов и г-н Кирил Георгиев зам.- председател на БАК се срещнаха с кмета на Община Пловдив – г-н Костадин Димитров.

В рамките на срещата бяха представени приоритетните направления за Съюза за стопанска инициатива, дейността и услугите, които предлага Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ и възможностите за бъдещо сътрудничество.

“Наш приоритет продължава да бъде повишаването на дигиталната култура на членовете на организацията, за да могат те по-успешно да се справят с предизвикателствата, свързани с дигиталната трансформации”, коментираха от ССИ.

“Тук в помощ е работата по проекта Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“, която е в своя решителен етап и ССИ като координатор на проекта е отговорен за успешното реализиране на планираните дейности“, добавиха от Съюза.

“ЕЦИХ Тракия, координиран от Съюза за стопанска инициатива, и подкрепен експертно и консултантски от кибер специалистите от Института по информационни и комуникационни технологии, ИИКТ – БАН и Българската асоциация по киберсигурност, има ресурса да подкрепи българските иноватори като им предостави безвъзмезден достъп до ранна оценка за уязвимости в техните разработки, тестове за провикване и проиграване на атаки в реално време,” обясни председателят на ЕЦИХ “Тракия”.

От Съюза отбелязаха, че вниманието им е насочено към справянето с демографските проблеми, които засягат сериозно пазара на труда.

Страните изразиха желание и готовност за активен диалог, подкрепа и съвместна работа.