Skip links

Д-Р НИКОЛАЙ БОЛТАДЖИЕВ ВЛИЗА В НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА КАСАТА КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СЪЮЗА ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА

Д-р Николай Болтаджиев от Съюза за стопанска инициатива (ССИ) е новият член на Надзорния съвет на НЗОК от квотата на работодателите. Той влиза в съвета след ротация. Останалите членове на НС на НЗОК са: 

  • доц. д-р Петко Стефановски – Председател, Министерство на здравеопазването 
  • Иванка Динева – ИАМН
  • Стефан Белчев – Министерство на финансите
  • Румен Спецов – Изпълнителен директор на НАПю
  • д-р Иван Кокалов – КНСБ
  • Теодор Василев – КТ „Подкрепа“
  • Боян Бойчев – АИКБ
  • д-р Николай Болтаджиев – ССИ
  • адв. Пламен Таушанов – БАЗП

Д-р Болтаджиев е завършил висше образование в МА – София. Има специалност по хирургия, квалификации по съдова хирургия при МА София, артроскопска хирургия от Карл Щорц. Квалификацията му включва и здравен мениджмънт към Медицински университет – София. 

Има изкарани индивидуални курсове по Системи и организация на здравеопазването – Париж и по организация и управление на болниците в Национален университет по здравеопазване в Рен – Франция.

Полага стажове по хирургия и ортопедия в Швейцария и Франция.

Завършва Интернатура по хирургия във ВМА – София, бил е ординатор в Хирургично отделение на ВБ – Русе, научен сътрудник в Клиника по възстановителна хирургия при СПЦП-София, научен сътрудник в Секция по Травматология при НИСМ „Пирогов“ – София, асистент в болница “Сен-Жозеф”- Ним – Франция.

През годините експертът е бил председател на сдружението на частните болниците. Бивш собственик и медицински директор е на MБАЛ „Света Богородица“. Бил е и хоноруван преподавател по здравен мениджмънт – болнично управление към Европейски колеж по икономика и управление.

Автор е на редица научни публикации в специализирани наши и международни списания, конгреси, конференции и симпозиуми. Членувал е в Българското научно дружество по Хирургия, по Ортопедия и Травматология, Международната асоциация по пластична и реконструктивна хирургия – IРRАS. Бивш секретар на Асоциация на Лекарите Франкофони в България, зам. – президент и представител за Балканите на Международна медицинска асоциация за подпомагане и развитие – АМIАD. 

Д-р Болтаджиев е двукратен носител на приза „Мъж на годината“ за 1996 г. и 2011 г., номиниран от Американския биографичен институт за един от Петстотинте лидера на влияние в областта на медицината. Вписан в изданието „Кой-Кой е“ на Кембридж. Награден с Почетния медал на гр. Кармо – Франция. Експертът е носител и на приза “Пол Харис” от Ротари Интернешънъл.