Skip links

Васка Бакларова пред Bloomberg TV: Дигитализацията и киберсигурността са главната стратегическа цел на ССИ

„Основните приоритети на Съюза за стопанска инициатива /ССИ/ са дигитализация и дигитална трансформация, както и киберсигурността и защитата на данните.“ Това заяви в предаването „Бизнес старт”  по Блумбърг ТВ новоизбраният председател на Съюза за стопанска инициатива, Васка Бакларова. „Вторият фокус на Съюза е преходът към Зелената сделка където можем да помогнем с информация и всякакви източници на ресурси, за да се премине към възобновяеми източници“, допълни тя.

Високите цени на енергоносителите са сериозно предизвикателство пред бизнеса, защото тези цени не бяха заложени в ценообразуването на предприятията и сега това е много голям стратегически проблем, с който трябва да се справим“, категорична бе Бакларова.

Тя коментира и проктобюджета на страната за 2022 години и размерът на минималната работна заплата. „Експертите, които работят към Съюза за стопанска инициатива са внесли редица забележки към проектобюджета, но като цяло Съюза го подкрепя, защото бюджет трябва да има.”

„Размерът на минималната работна заплата е болезнена тема за микро, малкия и средния бизнес, защото това е реформа и стратегическо увеличение. На първо място трябва да се помисли как да се увеличи коефициента на полезно действие на служителите. Едва след това може да се разбере какво правят те на работното си място, дали могат да бъдат ефективни и как реално биха могли да донесат повече полза на своя работодател, за да може съответно да не става въпрос за минимална работна заплата, а той да носи реално приходи на своя работодател“, сподели още Бакларова.

Новото лице на ССИ, председателят на УС на ССИ Васка Бакларова идва от  реалния бизнес сектор като основател и генерален мениджър на Виомода България – иновативна немско-австрийска инвестиция за производство на високотехнологични спортни облекла.
Васка Бакларова е основател на Агенцията за корпоративно развитие, която помага на младите хора да намерят успешната си реализация на пазара на труда чрез пряк контакт с работодателите. Агенцията съдейства за комуникацията между младите специалисти и студенти и бизнеса. Мисията ѝ е да спре изтичането на млади и образовани кадри от страната ни и да се създаде среда, в която те биха намерили успешна си кариера и развитие.

източник: Bloomberg TV